O com convertir les nostres il·lusions i utopies educatives en realitats

dimarts, 21 de març del 2017

Posted by Pere Alzina 14:24 No comments
Col·lecció de llibres sobre innovació educativa publicats per l'editorial Labor i monogràfics de la Revista de Pedagogia. Unes publicacions que demostren l'ampli moviment educatiu innovador durant la II República

Detalls de la col·lecció on podem veure publicacions sobre orientació professional, educació de l'adolescència, el concepte d'escola única, història de la pedagogia, psicologia del treball escolar o les propostes educatives de Froëbel i Pestalozzi. 

Tot un conjunt de circumstàncies han provocat que mantingués el bloc en silenci durant molt temps, massa temps. Però he pogut comprovar com els lectors han continuat consultant els articles que hi ha penjats des de l’inici. Sens dubte és un fet que me satisfà i m’encoratja a seguir publicant articles i reportatges sobre temes educatius. Per tant, reprenem la iniciativa amb noves forces, nous projectes i, sobretot, molta il·lusió.

El món educatiu està canviant com mai no ho havia fet i això m’encoratja encara més a contribuir modestament al cúmul d’innovacions que s’estan produint arreu.

Un dels aspectes més rellevants d’aquests processos de canvi és que, gairebé per primera vegada, sabem allò que funciona en educació i existeix un ampli consens mundial sobre el que cal fer per millorar els processos d’ensenyament i aprenentatge de tots i cadascun dels fillets i de les filletes d’arreu del món.

La innovació avança, les xarxes entre centres se consoliden; s’analitza  i se revisa la formació inicial i permanent del professorat; els currículums estan sotmesos a profundes renovacions; la tecnologia ens posa a l’abast eines i informacions mai no imaginades... però ens queda un gran repte pendent: assegurar l’equitat; assegurar que tots els fillets i les filletes d’arreu del món tinguin accés a una educació digna, de qualitat i que respongui a les necessitats socials, adoptant un ferm compromís social i ètic vers els sectors més desfavorits de la població.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada