O com convertir les nostres il·lusions i utopies educatives en realitats


INTRODUCCIÓ


Intentarem, amb temps i paciència, anar emplenant els diferents apartats en que hem dividit aquest bloc. 

Comencem amb dues de les darreres activitats realitzades a la Universitat Oberta per a Majors ( http://uom.uib.cat/ ) a Menorca: la visita a les pedreres de s’Hostal de Ciutadella i el magnífic concert Jardí de Flors amb Maria Camps i Marlen Coll. 


EXCURSIÓ A LES PEDRERES DE S’HOSTAL AMB ANNA MARIA BAGUR

Espectacular vista de les pedreres 

Una de les xerrades de la UOM del present curs incloïa una visió sobre les pedreres: Les pedreres de marès: un patrimoni amagat a càrrec de la llicenciada en Geografia i Història Anna Maria Bagur, que ha desenvolupat i desenvolupa una àmplia i extensa tasca de gestió cultural, divulgativa i didàctica sobre el nostre patrimoni. Els grups de la UOM de Ciutadella, Alaior i Maó, posteriorment a la xerrada, visitaren les Pedreres de s’Hostal de l’Associació cultural sense ànims de lucre Líthica (http://www.lithica.es/asociacion.html) fundada el 1994 per l’escultora i arquitecta Laetitia Lara amb l’objectiu de preservar, rehabilitar i posar en valor les pedreres de marès de Menorca com a patrimoni històric-etnològic de gran valor artístic i paisatgístic. A les pedreres de s’Hostal es porta a terme un gran projecte integral de recuperació que rep, cada any, més de 16.000 visites.


Grup UOM Maó

Detall de la font als jardins de les pedreres
Volem agrair, des d’aquí, la bona tasca de difusió cultural d’Anna Maria Bagur entorn al nostre patrimoni i agrair a l’Associació Líthica l’ingent treball que continua desenvolupant per donar valor a uns indrets que sense la seva intervenció hagueren desaparegut sota munts de runa. Enhorabona. 
Grup UOM Alaior